maandag, juli 21, 2008

Het glas is half vol

Versie 2 van onze vakantie in Noord-Holland:
- De tere huidjes onder ons, die van Job et moi, niet verbrand en nog niet eens zo veel hoeven smeren vanwege herfstweer.
- Er grenst een schitterend natuurreservaat aan de camping dat wij vrolijk doorkruiste met bolderkar op weg naar de Noordzee. Fijne work out!
- Het tenthuisje bleek basic edoch stijlvol ingericht met steigerhout. Hou ik wel van, dat simpele, ruige. Bovendien stonden we niet voor verrassingen. De foto's van de site kwamen precies overeen met de opzet en inrichting van het hele geval.
- Als een kind zo blij weer gevliegerd met de haren in de wind. Ook als een kind zo blij schelpjes gezocht. Van die ribbelexemplaren aan veters geregen. En klaar is uw ketting a 10 eurocent. Goedkoop en simpel maar mooi.
- In Noord-Holland scheen de zon meer dan in de rest van het land! Jawel, de middagen werden geregeld opgeleukt met een wazig zonnetje. Dat schijnt lekker door je roséglaasje.
- Genoten van gave hippe strandtenten in Bergen aan Zee. Nu niet die van Sissy Boy maar van O'Neill. Weer inspiratie opgedaan voor ons nieuwe of tweede huis.
- Pepijn heeft leren lopen, wat zeg ik, leren dansen tijdens de vakantie. Hij leerde namelijk eerder rondjes dansen dan in rechte lijn lopen. Rondjes draaien gaat 'm zo makkelijk af dat hij ook nog tijd vindt voor het heel schattig zwaaien met zijn in de lucht stekende handjes. Net een professionele danser. Ik zei het al eerder, Elvis en John Travolta, jullie verbleken met jullie zwoele bewegingen bij die van onze zoon.
- 's Avonds huppelen en dansen de konijntjes rond ons tenthuisje. Oké, lang niet zo goed als Peppie, maar toch een leuk gezicht. Ook het krekelgeluid ontbrak niet. En die hoort gewoon bij een vakantie. Zonder krekelgetjirp heb ik geen vakantie gehad.
- Heel mindfull de af- en was weer eens met de hand gedaan.
- Gelachen om de stacaravans met een bedachte (!) kitchy Parade-achtige aankleding van trendy Amsterdammers aan de ene kant (denk: Mexicaanse plastic tafelkleedjes, plastic bloemen, bloemengordijntjes, huilend zigeunertje aan de muur, hekken gemaakt van natuurlijk materiaal, vliegers als decoratie in de kamer) en de stacaravans met de niet-bedachte (!) maar recht uit het hart komende kitchy aankleding van de oudjes uit dezelfde contreien (denk: veel tuinkabouters afgewisseld door menneke Pis, kunstgras, satelietschoteltje, hekje, Africaantjes, porceleinen beeldjes in de vensterbank, haakwerkje op bijzettafel).
- Liefde is....tijdens de avonduurtjes gebroederlijk weer schouder aan schouder zitten met je lief, ieder één oortje in één oor om geluidloos (ivm de slapende kinderen in hetzelfde vertrek) tv te kunnen kijken. En dat ook nog eens op slechts een halve meter afstand van de kijkdoos, aangezien het snoertje van het koptelefoontje niet langer was. Zie je het voor je?
- Slechts twee uur rijden verwijderd van het thuishonk, waardoor we tijdens een buikgriepgolf in ons gezin en slechte weersomstandigheden, in een vloek en een zucht weer hoog en droog in Waalre zaten. Pfoei, wat lekker. Slapen in mijn eigen bed, met mijn eigen wc pot in de buurt.